Hudební motivy v grafice -Kolektivní výstava SČUG Hollar

HUDEBNÍ MOTIVY V GRAFICE
Police nad Metují, Zelený domeček, 12. 5. – 11. 6. 2017

sss

Ve čtvrtek 12. května se v Zeleném domečku v Polici nad Metují vernisáží otevře kolektivní výstava grafiků se sdružení Hollar. Výstava z názvem „Hudební motivy v grafice“ představí průřez tvorbou zhruba desítky renomovaných výtvarníků. K výstavě řekla historička umění Martina Váňová: „Hudba vzbuzuje v posluchačích emoce, ač sama je nehmotná. A stejné emoce dokáže v člověku evokovat i výtvarné dílo. Průnik těchto emocí je vlastně cílem hudebních motivů v grafice.“
Sdružení českých umělců grafiků Hollar v letošním roce slaví sté výročí svého založení. Výstava v Polici nad Metují je jednou z těch, které připomínají toto významné jubileum. Kurátorka výstavy Alena Laufrová přestavila jmenovitě aspoň pár grafiků, kteří se na výstavě „Hudební motivy v grafice“ představí. „Mimo jiné to jsou František Hodonský, Eva Hašková, Vladimír Suchánek nebo Karel Demel.“
Vernisáž výstavy se uskuteční 12. 5. od 18.00 hodin v Zeleném domečku v Polici nad Metují, Tyršova 345, hudebně ji doprovodí písničkářka a herečka Divadla Ypsilon Jana Šteflíčková. Výstavy potrvá do 11. 6. Výstavu pořádá spolek Apeiron ve spolupráci s Muzeem papírových modelů Police nad Metují a s podporou Města Police nad Metují.